torsdag 29. mai 2008

SØNDAGSTUR




Sist søndag hadde vi et aldeles nydelig vær her på Smøla, og verandaen ble tilholdstedet hele formidagen.
Mor og far i huset var på sosialt samvær sammen med kommuneansatte på lørdag kveld, så det var deilig å bare slappe av på søndag.
For dere som vet hvordan uteplassen hos oss har sett ut tidligere... skjønner sikkert hvorfor vi nå oppholder oss for det meste utendørs så snart solen titter frem :)
Tennåringen var også ute og fartet natt til søndag, så det ble ikke noe tidlig søndagsfrokost her i huset.... kremt....
Mor skulle ta ut gammel salta sei på lørdag, som selvfølgelig skulle ligge i vann til søndagsmiddagen. Med i forkavelsen før vi forlot residensen lørdag kveld,ble det glemt. Søndag kom, og ingen middag var å spore.... HOPEN BRYGGE... takk å lov at dem serverer middag til pre-senile husmødre på en søndag. :)
Sondre hadde fått snusen i at det skulle være fiskekonkuranse i regi av jeger og fiskeforeninga ved storvatnet på ettermiddag, og han hadde planer om at familien skulle dit. Far i huset hadde egentlig vist om dette i lengre tid, men hadde ikke luftet det for flertallet..... hmmm.... mystisk.Han ante vel hvordan formen på familiens "overhode" kom til å bli på denne søndagen, så derfor ble det ikke nevnt, det ble ihvertfall min konklusjon. Til opplysning så var jeg sjafør på lørdag... så for meg hadde det ikke noe å si .... !!!!!
Poden ga seg ikke.
Vi måtte pent komme oss hjem rett etter middagen for å finne fram fiskeutstyr, og å kle oss for et opphold ved Storvatnet. Til å med jeg skjønte at det ikke holdt med piratbukse og singlet utenfor vår lune veranda :)Det va da norøstkuling, å den e kald.
Tur til storvatnet ble det... rent så trivelig også, i og med at flere av naboene hadde tatt turen for å fiske.
Det ble ikke noe fisk på oss da...... for å ha sagt det. Naboene fikk fisk, ihverfall to av dem. Mette fikk nesten en, men den spiste bare marken av kroken, og nektet å sette seg fast:).
Vi er ikke utstyrt med så veldig stor tålmodighet noen av oss i familien Nordheim når det gjelder fisking....spesiellt når det ikke biter på kroken, så det ble ikke så lenge fiskinga pågikk. Men det ble grilla pølse og brød da, ikke noe kaffe, for den hadde Anker glemt hjemme;)
Til slutt skulle vi innom kiosken på sætran for å kjøpe soft is.... KA FARSK>EN.... den soft is maskina har vært ute av drift hver gang vi skulle ha slik is i det siste.
På tide at andre også investerer i en slik soft is maskin, tydelig at den går varm innimellom.
Egentlig kanskje bare bra at den ikke virka, så sparte vi dem kaloriene :)!!!

3 kommentarer:

Sigrunn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sigrunn sa...

Hei Hilde.(Skrev så mye feil på den første kommentaren at jeg bare måtte slette den.) Jeg har en uhøytidelig utfordring til deg på bloggen min.

Mari sa...

Du er herved tagget:-)
god helg:-)