torsdag 19. mars 2009

Åpning av hall.......

Lørdag var det endelig klart for den offisielle åpninga av Smølahallen :) Ikke det at den ikke har vært åpen før, men DA ble den virkelig åpnet for folket. Og folket møtte opp...i hopetall. Det skulle være program hele dagen, fra kl 10.00. Da startet det med aktiviteter for barna, og våre minste skulle selvfølgelig dit. Uff ikke noe langsoving denne lørdagsmorgenen nei :).Gubben var klar til å kjøre dem oppover litt før ti. med beskjed om at de ble hentet kl 12. Da skulle vi nemelig hjem for å få i oss litt mat, for nytt oppmøte i hallen kl 14.00.


Da skulle Smøla musikkorps være oppmøtt og klar til spilling når dirigenten befalte. Her har dere alle englebarna klare i sine flotte uniformer. Den største var ikke så veldig glad for å bli oppstillt på denne måten,men det er nesten eneste sjangs jeg har for å få alle tre på samme bilde ;) Dere kjenner den ......?? Og litt før kl halv tre bars det til å spille, og drille. Det ble en del venting, og ståing, men alle kom seg igjenom det. Og FOR en opptreden.....de spillte kjempebra.....og jeg er ikke partisk nei.....
Etter den offisielle åpninga, bar det hjem igjen for far og barn, men jeg måtte bli igjen for å starte på den "totale" forvandlinga som skulle til for at kordamene i Smøla janitsjar var klar for konsert. På bildet over er da min bedre halvdel, som er gitarist i janitsjaren. De skulle være klare på scenen til kl 6. Men før den tid, skulle jeg ordne hår og make-up på 4 kordamer, hovedsolisten, en kormann, dirigenten og konfiransieren. Puh....trodde ikke jeg skulle bli ferdig, men joda det ble vi...ja vi...jeg hadde hyret inn hjelp av Bjørg Agnes, som går frisørlinja i byen. Ho var god på å legge "grunning" før all annen "spakkel" skulle påføres, og så var ho en reser til å krølle korketrekkere på ei av koristene.
Over ser dere Hilde nordbakken...solist.Ble veldig heldig med resultatet synes jeg selv da.... og under ,Berit....ehh ....ikke fullt så heldig med henne mener dere kanskje....ja,ja. Dette bildet er faktisk etter at konserten var over, men før dansen begynte, og hun hadde veldig lyst til å iføre seg denne masken, men vi fikk henne fra det heldigvis. :)


Så etter at konserten var over, kom jeg meg hjem en liten tur,for selv å iføre meg "krigsmaling" og festantrekk. Kom meg fort tilbake til garderoben hos damene. Der var det så stinnt av hårspray, at enkelte som var innom mente vi alle var "høy" på aerosol-spray....nesten så jeg var litt enig. HE HE. Men etter litt "sprudlevann" og sang.....var vi alle klare for den store festen.
Og HURRA for en fest..... har ikke opplevd maken på lenge. Hadde det kjempemorro hele kvelden....kanskje det var noe i det med sprayen??
Så langt om lenge....og lenger enn langt , bar det hjem igjen i 3-tia....på natta....da var jeg utkjørt. Hadde stått på fote nesten siden kl 10 på morgenen, men heldigvis er det ikke så ofte jeg er med på sånne maratondager.





Gratulerer hele Smøla med en fantastisk flerbrukshall.
Det ble bevist til det fulle at denne kan brukes til mye....selv allt på en dag :)










onsdag 4. mars 2009

Ny sesong .....

Ja da er det klart for en ny sesong.....fotball,korps, musikkskole....you name it.Tidligere har jeg skrevet om vår hektiske hverdag etter arbeid og skole for å komme til de forskjellige aktiviteter som barna er med på. Her på Smøla , går det som dere sikkert vet, ikke busser hver halvtime, så her må vi kjøre til det meste selv.Fotballsesongen er igang igjen, men takk og lov.....all trening er nå flyttet til den fantastiske Smølahallen. Den ligger på HOPEN......deilig.....i går kunne faktisk Magnhild sykle på trening alene. Storebror ble med som støtte første gang alene på trening da. Og av alle ting, er treninga flyttet en halv time , altså halv 6, så vi rekker til å med å spise før treninga begynner, og maten rekker å sige, ihvertfall litt forbi øverst i magesekken Mor hadde det faktisk litt hektisk alikevel i går, for det var min tur til å ha klubb i går. Damene måtte da få noe å bite i, så mat måtte ordnes før de dukket opp kl 8.

Men hvor lenga var ADAM i paradis. Ikke til evig tid har jeg blitt meg fortalt. Dumme meg trodde at når vi nå hadde fått en fantastisk idrettshall....ja så skulle allt foregå der alltid. Men nei da, treneren hellte salt i såret allerede første trening i hallen, for når våren kommer for fullt, da skal alle ha utetrening...på RÅKET. Uff, hvor dum går det ann å bli....selvfølgelig skal de det. Barna synes jo det er toppers å få spille utendørs...men mor er ikke fullt så enig, det er langt å kjøre, tidspunktet blir sikkert flyttet tilbake til tidligere, altså nesten rett etter at vi er kommet inn døra etter jobb. Men , men , det har gått bra før,og det gjor sikkert det denne våren også. Misforstå meg nå rett.......jeg syter ikke, og klager ikke, men allt ble bare så mye enklere når treninga ble lagt bare litt borti veien her. :)



Og som alle vet, er dette tiden for de fleste årsmøter. Så også på Smøla. De siste åra har jeg faktisk ikke sittet i så mye styre og stell, deilig faktisk. Men i år ble jeg overrasket av Osenbanden.....3 stk Osen satt i valkommiteen for Smøla Musikkorps, som jo ligger mitt hjerte veldig nær. Alle 3 englebarna er med i korpset, og mannen i huset er instruktør for treblåsaspirantene, så vi er ganske engasjert der. Ja denne banden ringte.....og ønsket meg i styret i korpset......som LEDER. Hallo, så store ambisjoner har jeg ikke. Ble fortalt at lederjobben var ikke så vanskelig..."det er bare å delegere bort oppgavene " var omkvedet. Men så har det seg slik , at jeg er ikke så god til å delegere. Jeg er av den sorten ,at hvis jeg skal være sikker på at det blir gjort, så gjør jeg det selv. Så noe leder ville jeg ikke bli. Men de hadde et annet verv å tilby......uniformsansvarlig....hmmm, kunne det være noe??? Etter å ha konferert med Merethe , som har denne jobben nå, fannt jeg ut at , joda, det skulle til og med jeg klare. Osenbanden ble kjempeglad da jeg "plinget" på igjen og sa at den tok jeg. Så nå er det meg som skal passe på at alle i korpset har det de trenger av uniformen ,når de trenger det.Og uniformen er fin....synes dere ikke????
Så til alle andre som har planer om å ringe fra en valgkommite........glem det.Jeg har nok verv, fikk vite på klubb igår at jeg ble ikke byttet ut i styret i eldreboligene heller, og i og med at klubben nå er blitt hovedforenig av Hopen sanitetsforenig, så sitter jeg i styret der også. Så nå kan jeg ikke ta på meg flere styreoppdrag.Eller kanskje, hvis de ringer fra et eller annet stooort foretak, med milionlønn som styrerepresentant, og en kjempefallskjerm...så kan jeg vurdere det. Så Eivind Reiten eller Kjell Inge Røkke.....pass opp. :)