lørdag 31. januar 2009

Lørdagskveld ???


Ja, så er det lørdagskveld igjen.......DejaVu...(vet ikke hvordan det skrives helt da ;) )
Merkelig......høres kjennt ut. Det har seg slik IGJEN, mannen er ute og spiller, tennåringen(barnevakten) er ute og farter, de minste ligger og sover, og her sitter jeg forran data`n.
Jeg hadde en slik fantasi om Marie da ho var mindre, at om noen år,når ho ble eldre og kunne være barnevakt, kunne jeg også bli med ut når mannen i huset var ute på spilling, men NEI.......slik ble det ikke.
Marie ble jo eldre som sagt, men er det noen som tror at de morsomste ho vet på lørdag er å sitte hjemme å være barnevakt??? TRO OM IGJEN.
Men,men, slik var det med oss andre også. Jeg er en skikkelig "attpåklatt" , så jeg hadde ingen småsøsken å passe, men tantebarn derimot, måtte jeg være barnevakt for innimellom. Skjønner egentlig godt at det er mye artigere å være ute med venner enn å sitte hjemme en lørdag.
Jeg har i grunnen egentlig ikke det store behovet for å treffe andre folk, møter egentlig nok i hverdagen, på jobb. Men det er noe med det......et glass rødvin....masse folk i godt humør.... men en ting er jeg heldig med da......i morgen...... da er jeg sikkert i bedre form enn de som i kveld er på Vågarbrygga på bluesjam.
Angående i morgen. Har et stort håp om at det skal bli en tur på skøyteisen. Har ventet i lang tid no på at isen skulle bli sikker nok, og no er den blitt det har jeg blitt fortalt.
Forrige søndag gikk vi tur utover mot isen, gubben skulle teste den, men var ikke sikker på om den holdt. Jeg var også stekt i tvil , så jeg bestemte meg for å få noen med forstand på skøyteis om å sjekke opp dette. Ringte flere i nabolaget om noen hadde peiling på om hvor tykk den var, og om hvor tykk den måtte være for at den skulle holde hele nabolget.
Etter en del telefoner fikk jeg endelig vite at isen måtte være ca 10 cm for at den skulle være trygg nok, men ingen hadde anledning til å sjekke den. Hva gjør man da....jo , gubben skulle på janitsjarøving...så da var det bare å trø til selv:) ...Fikk da hull på isen til slutt, med brekkjern og hammer, måleatav og målbånd, men desverre , den var bare 7 cm. Så vi måtte bare vente.....
Vi har forresten hatt et fantastisk vær på Smøla de 2 siste ukene. Strålende SOL, enkelte dager litt skyet, men ovehode ikke slikt vær som vi er mest vannt til her ute på nordvestlandet.
Det har ikke vært ordentlig kuldegrader, ikke om dagen ihvertfall, men om natta har det vært veldig kalt, så til slutt ble det altså is.Det eneste som mangler for at jeg skal få skikkelig vinterstemning nå, er et par cm med snø, da har alt vært perfekt for mindel. Liker at det er litt vinter også når vi skriver januar, om noen timer februar.
Ha ei fantastsk helg alle sammen :)
Klem fra Hilde;)

mandag 19. januar 2009

Har fått dilla:)

Hei og hå alle sammen!

Skylder sikkert mange en ynnskyldning nå....lovet å blogge og legge inn bilder, men NEI.
Kabelen til kameraet har dukket opp...endelig....men så har det seg slik at programmet for å laste over bilder fra aparatet til datamaskinen er borte. Min bedre halvdel skulle ha en opprydding på maskina her en dag, for den var blitt så treig, og harddisken på maskina var beddfull av ubehøvelige ting og tang. Han skaffet til veie en sånn cd som skulle renske maskina for allt det ubrukelige....og tror dere ikke den mente at Cannon-programmet var noe vi ikke trengte. Ikke det at jeg var enig .... men ble ikke hørt, så nå venter jeg bare på at gubben skal finne tid til å innstalere dette programmet på nytt. Så det blir....bilder altså.....håper jeg :)

Men det var egentlig ikke det jeg skulle skrive om.
Jeg har nemelig fått dilla....på håndarbeid....tro det eller ei.
Egentlig så har jeg ei milelang gardinkappe som skal hekles ferdig, men akkurat nå er jeg så drittlei av den, at den er blitt plasert ut av syne for ei stund.
Nei, nå går det i tøfler....som er heklet og tovet. Fort går det, og artig er det.
Skal snart felle av siste tåa på første paret....som skal være mitt tøffelpar.De er strikket av alle rester jeg fannt av ullgarn for toving, så det er ikke noe å gi til andre synes jeg....de blir nemelig ikke helt like.....med restegarn og sånn vet dere....???:) Tennåringen forlangte også et par, så garnet er innkjøpt, så det er bare å fortsette. Minstejenta ønsket seg også et par, så jeg håper dilla ikke går over med det første.
Har også et par votter som er klar til toving...så nå ma jeg bare samle opp....sette på vaskemaskina, og håpe at allt passer når det kommer ut derifra. :)
Alltid spennende med toving....man vet aldri om hvor mye det tover for hver gang.......eller er det kanskje bare meg som aldri får samme resultat???? Ehhh. vil egentlig ikke vite at kanskje alle andre får perfekt resultat etter hver toving :)

Nei, nå skal jeg tilbake til tøflene mine...så jeg slipper å være kald på beina om et par dager....så får vi se om det blir en blogg med bare bilder om en stund :)


Ha ei flott uke da... alle sammen :)

torsdag 1. januar 2009

Godt Nyttår

Godt nyttår alle bloggvenner:)
¨¨¨¨¨

Har vært rimelig opptatt både før jul og i romjula, så jeg har ikke sett meg tid til å blogge da.
Men lover dyrt og hellig at på nyåret skal jeg komme sterkere tilbake.
Her i huset er det flere som styrer med datamaskinen og div. kabler, så for tiden er kabelen til fotoapparatet borte. Derfor kan jeg ikke få overført noen bilder, men har fotografert en del i jula, så vi får komme tilbake med en fyldig fotoreportasje senere..

Men, til da.....
Ha et fantastisk godt nyttår
Nytt år......nye muligheter:)