onsdag 26. november 2008

Snart Jul :)

Ja da er det snart, om du vil eller ikke , JUL.
I dag har vi pynta butikksentret i all sin juleskrud. I morgen skal det være julegrantenning med div. underholdning, gang rundt treet, hesteriding, nisse, og ellers allt som hører en slik dag til.
... og ikke prøv dere...... vet at mange tenker ; hmmm den julegrantenninga kommer bare tidligere og tidligere for hvert år. Sorry folkens... på Nordsia butikksenter har vi som tradisjon , at det er julegrantenning siste torsdag før første søndag i advent.
Og tro det eller ei......på søndag er det første søndag i advent.....
"Vart dokk skræmt no?"

Blir nesten skremt selv. Lørdag er siste fridag før jul, så da skal vi på bytur. Må skrive ferdig liste over allt som skal handles inn der iløpet av uka.

Men, men. Trøster meg med at det blir sikkert jul i år også, uansett om ikke alle kroker er vasket, og en og annen småtingen blir glemt å handle.

Ikke sannt????


onsdag 12. november 2008

Tilbakeblikk:)

Hallo alle sammen, her er jeg igjen. "Back in business". Har faktisk strevd med en bloggsperre ei tid. Neida, har ikke tid, bloging tar tid vet dere. Har heller ikke funnet noe spesiellt å blogge om. Men i dag, hadde faktisk fridag, satt jeg og bladde gjenom bilder på pcèn og fannt ut at her var bilder som var verdt å dele med dere. Til bildene må det også være litt tekst, så her kommer den ; Det var en gang...... er det ikke slik eventyrene begynner da?? Jo, nå skal dere høre. Her på sensommeren, rett før skolen begynnte, dukket opp en lapp ,om at det skulle være søndagskaffe med natursti i ungdomshuset. Ære være Nordsmøla ungdomslag. De vet å få til ting, som inkluderer hele bygda.
Så hadde det seg slik at til kaffen skulle det være kaker, og jada, jeg måtte bake ei formkake , eller noe sånnt. Vi satset på fint vær, og da sitter vi ute. Egentlig er vi ikke så veldig bortskjemt med utevær her på øya, men en og annen gangen slår det faktisk til. Så skjedde denne søndagen, og da måtte kakene være sånn "utekake", som vi spiser med en serviett under, vi vil jo ikke søle bort hele ettermiddagen med å vaske kopper:) Jeg satte igang med ei skuffkake, som selvfølgelig er enkel og garantert vellykket............Hmmmmm.....Resultatet ser dere over.............Hva i alle dager skjedde............ Den var sånn ca 0,5 cm tykk.......åjada, jeg HADDE pisket eggedosisen stiv....... Det som var så merkelig, er at inne i ovnen såg den aldeles perfekt ut.....men noe mystisk skjedde da jeg tok den ut derifra....livet liksom seeeeeg ut av den......dere skjønner hva jeg mener??? Pladask, og den var en halv cm tykk. Hærlighet, dette kan man bare ikke servere naboene.... hva hadde de da trodd om meg. NEIDA. Etter litt bannskap og eder var det bare å starte på nytt, ikke samme kaka nei, her skulle det bli sjokoladekake.
Og som dere ser.... den ble faktisk ikke så værst den:)Den til og med smakte slik som sjokoladekaker skal smake.

Men før det ble kaker og kaffe, skulle vi igjenom deler av "Kasthauan" på natursti. Vi hadde strålende vær, blide barn og allt det andre som skulle til.
Første post var denne:



Noen drar sikkert kjennsel på "Hello Kitty", sabeltann osv. Meste av postene var tilegnet barna,men noen var også for oss voksne , i sammen med barna. Men jeg visste faktisk ikke hva ordførerne heter på nordmøre.... ikke alle av dem ihvertfall, og makkerene mine var ikke helt sikre de heller, så helt full pott fikk vi ikke:)


Her hjelper jentene hverandre:)Viktoria bruker Anne Karhrine som skriveuderlag, og Magnhild er skriveundelag for Anne K. Man må bruke fantasien når man er ute i naturen:)På denne posten tror jeg faktisk det var spørsmål om hvem som jobbet på Nordsia butikksenter, og jammendet var det ikke bilde av meg der også. Da lo småjentene godt kan dere tro.



Her har vi trekløveret med flinke jenter. Det ble litt venting før vi slapp til på de forskjellige postene. Vi var nok litt for ivrige etter å komme igang , så det ble litt tett mellom de forskjellige lagene ut fra start.




Her har vi laget som startet før oss; Oddrun, Solfryd, Harry og Heidi.



Her var vi endelig i mål, og kaffe og kaker kunne nytes til fulle i det fine været.
Vi hadde loddsalg også, som innbragte litt penger til laget.
Barna ble litt lei etter ei stund, så de største guttene forsvant. Noen av oss kasta oss ut i fotballkamp sammen med de minste. Jeg måtte også bli med mente Magnhild, og så jeg gjorde, men skotøyet egnet seg ikke særlig for fotball, Slippers og fotball hører nok ikke sammen. :)
Skal prøve å ikke drøye så lenge til neste gang jeg blogger. Det må bare dukke opp noe som jeg kan skrive om.