fredag 30. mai 2008

Hjelp jeg er blitt "TAGGET"

JAAAA........ hva gjør jeg nå????
Som dere sikkert skjønner er jeg blitt tagget av noen. Denne noen er Sigrun på "pusleriet.blogspot.com"

Hærlighet, har ikke 6 venner jeg kan utfordre en gang??????
Jeg prøver:
Hva gjorde jeg for 10 år siden?
Ja si det?
Jo jeg var gravid med Sondre, hadde nesten fått ny arbeidsgiver(det ble utpå høsten)
Jeg var 30 unge år :)
var forlover i bryllup for første gang.
5 ting på huskelista mi i dag?
Kjøpe 8 loddblokker til loteriet på fotballkampen i morgen.
Kjøpe gave til Henrik fra sondre.
Kjøpe gave til Ingeborg fra Magnhild.
Vaske godt på salongen pga brudepynting i morgen.
Bytte tannlegetimen til Sondre, og det glemte jeg. ( må legge det inn til piping på telefonen til etter helga )
Snacs som jeg liker?
Allt, desverre! Ihverfall allt som er søtt, godt, salt, fett Allt som er usunt.
Ting jeg vil gjøre som miliardær
Ja si det
Betale ut all gjeld.
Jobbe bare når jeg selv har veldig lyst.
Sikre framtia til mine englebarn.
Kjøpe meg ei leilighet i en by.
Reist til alle steder som jeg drømmer om, men som aldri sikkert blir gjenomført.
sikre alderdommen, og så skulle jeg ha kosa meg med resten........er det noe mulighet??????
Steder jeg har bodd!
Smøla
Sunndalsøra
Smøla igjen
Surnadal
Molde
Sunndalsøra
Smøla enda en gang, og hvis jeg får det som jeg vil, blir det ikke noe mere flytting på meg.
Det eneste kan vel være hvis Smøla blir aldeles fraflyttet, då må jeg vel rope at de må holde igjen siste ferga slik at jeg gråtende må stå ved fergelemmen å vinke farvel til det som jeg synes er paradis på jord :)
6 mennesker jeg vil vite mere om:
No har det seg slik at alle de jeg vet om her i denne bloggverden allerede er utfordret. Men hvis noen jeg kjenner, eller ikke kjenner titter innom sia mi, og synes at dette ser spennende ut, så "tagger" jeg dem herved og utfordrer dem. Husk å si ifra på kommentaren min, slik at jeg kan bli bedre kjennt med deg :)
Kanskje Idamor tar denne utfordringa:)
Marie kan også begynne å blogge. :) ( Det kan bli spennende for ei engtelig mor)
Reglene er som følger:
Jeg svarer på 6 spørsmål om meg selv, deretter Tagger jeg 6 stk,. La dem få vite at de er tagget, og gå så tilbake til min blogg for å gi beskjed om at oppdraget er utført.
Trur æ besto gitt :)

torsdag 29. mai 2008

SØNDAGSTUR




Sist søndag hadde vi et aldeles nydelig vær her på Smøla, og verandaen ble tilholdstedet hele formidagen.
Mor og far i huset var på sosialt samvær sammen med kommuneansatte på lørdag kveld, så det var deilig å bare slappe av på søndag.
For dere som vet hvordan uteplassen hos oss har sett ut tidligere... skjønner sikkert hvorfor vi nå oppholder oss for det meste utendørs så snart solen titter frem :)
Tennåringen var også ute og fartet natt til søndag, så det ble ikke noe tidlig søndagsfrokost her i huset.... kremt....
Mor skulle ta ut gammel salta sei på lørdag, som selvfølgelig skulle ligge i vann til søndagsmiddagen. Med i forkavelsen før vi forlot residensen lørdag kveld,ble det glemt. Søndag kom, og ingen middag var å spore.... HOPEN BRYGGE... takk å lov at dem serverer middag til pre-senile husmødre på en søndag. :)
Sondre hadde fått snusen i at det skulle være fiskekonkuranse i regi av jeger og fiskeforeninga ved storvatnet på ettermiddag, og han hadde planer om at familien skulle dit. Far i huset hadde egentlig vist om dette i lengre tid, men hadde ikke luftet det for flertallet..... hmmm.... mystisk.Han ante vel hvordan formen på familiens "overhode" kom til å bli på denne søndagen, så derfor ble det ikke nevnt, det ble ihvertfall min konklusjon. Til opplysning så var jeg sjafør på lørdag... så for meg hadde det ikke noe å si .... !!!!!
Poden ga seg ikke.
Vi måtte pent komme oss hjem rett etter middagen for å finne fram fiskeutstyr, og å kle oss for et opphold ved Storvatnet. Til å med jeg skjønte at det ikke holdt med piratbukse og singlet utenfor vår lune veranda :)Det va da norøstkuling, å den e kald.
Tur til storvatnet ble det... rent så trivelig også, i og med at flere av naboene hadde tatt turen for å fiske.
Det ble ikke noe fisk på oss da...... for å ha sagt det. Naboene fikk fisk, ihverfall to av dem. Mette fikk nesten en, men den spiste bare marken av kroken, og nektet å sette seg fast:).
Vi er ikke utstyrt med så veldig stor tålmodighet noen av oss i familien Nordheim når det gjelder fisking....spesiellt når det ikke biter på kroken, så det ble ikke så lenge fiskinga pågikk. Men det ble grilla pølse og brød da, ikke noe kaffe, for den hadde Anker glemt hjemme;)
Til slutt skulle vi innom kiosken på sætran for å kjøpe soft is.... KA FARSK>EN.... den soft is maskina har vært ute av drift hver gang vi skulle ha slik is i det siste.
På tide at andre også investerer i en slik soft is maskin, tydelig at den går varm innimellom.
Egentlig kanskje bare bra at den ikke virka, så sparte vi dem kaloriene :)!!!

torsdag 22. mai 2008

VENNSKAP


Til alle mine venner!

Jeg sitter ved bredden og gråter.
Du sitter ved siden av og trøster.
Du vender ansiktet mot meg og sier
"Vil du alltid være min venn ?"
En tåre triller ned fra mitt kinn,
og blir til en dråpe i havet.
Jeg peker mot havet og sier :
"Den dagen du finner DEN dråpen igjen,
den dagen vil jeg holde opp med å
være din venn."
Klem fra Hilde
Dette diktet fannt jeg på min datters nettbyside, synes det var så fint at dere alle burde få lese det. Håper det er ok Marie ?? :)

lørdag 17. mai 2008

17.mai er vi så gla i :)





Så var dagen nesten over, og de to minste har stupt dødsslitne til sengs. Det er vel slik det skal være når man er liten..... store forventninger til dagen, sommerfugler i magen kvelden før, slik at en nesten ikke får sove, og så plutselig er dagen her. Opp tidlig, på med finstasen, masser med is og brus og ellers allt som hører til.

Det jeg var mest spennt på , var hvilken form eldstemann i barneflokken var i dag......:) Ho var på sin første 16.maifest igår. Må egentlig innrømme at jeg hadde vondt i magen, kanskje mere spent jeg enn ho sjøl. Hvem husker ikke sin første 16. maifest???? :) "Kua" hadde ikke glemt det ihvertfall, sikkert derfor sommerfuglene var på plass i magen :)


Tenkte jeg skulle være litt snill i dag da... korpset skulle møte på Aunvågen kvart over åtte, så jeg kikka innom rommet hennes litt over sju å lurte på om ho skulle opp no, eller om ho ville ligge litt til. Spent på svaret?? " Kjæm no æ "kom det fra senga, og mor kunne puste lettet ut :)


På med uniform, alle englebarna, mor og far var ute av døra i rett tid....ja nesten da. Så var dagen i gang.Spilling ved kranspålegging på gravstedet først, så bar det til Veiholmen for å spise frokost før det var oppstilling til tog. Fellesarrangemanget var altså på Veiholmen. Oppstilling halv elve, avgang klokka elve. " Råtte" kald vind var det, JÆ...VELDIG langt ble det også.

Men vi kom oss gjenom togruta, og endte opp på veiholmen skole hvor det ble tale for dagen og underholdning.


Så var det bare resten igjen. Som nemt i et tidligere innlegg, var jeg leder for komiteen på nordsmøla. Pynting og oppdekking ble unnagjort igår, så det var bare gjenomføringa som sto igjen:) Men først måtte heltene ha mat, så da bar det hjemover. Far disket opp med kjøttkaker i brun saus.....FAR ja. Litt av en kar gitt:) Mor hadde nemelig trødd ned falden på kystdrakta, så den måtte legges opp igjen før vi skulle på skolen, og så måtte jeg opp til kirken og ta en "pep talk" med presten, slik at jeg var sikker på at kranspålegginga der også gikk som smurt. Og det gjorde den ble jeg fortalt i ettertid. En kake skulle også pyntes, og barna måtte kles opp i finstasen, så derfor ble det far som måtte stå for middagen i dag.


Festa på skolen gikk som smurt....tror jeg. Fikk ihvertfall ikke noen sure komentarer, ikke var det noe masing om ting som var glemt eller noe. Men innbill dere nå ikke at jeg tar frivillig på meg det å være leder i komiteen en gang til nei.

Barna hadde en fantastisk underholdning. Kjempeflott, all ære til lærerne på Nordsmøla for det.Ellers tror jeg folk kosa seg, vi hadde ihvertfall ikke noe regn. Takk for det.

Kjenner jeg er trøtt og sliten, men det blir sent i kveld. Skal hente gubben på Veiholmen etter at han er ferdig med spillinga, mulig det blir en "cowboystrekk" på sofaen først. Marie er ute i kveld også, så nå er det slutt på barnevakta. Mor må vel bare innse at ho e gammel å må sitte hjemme heretter :)

Ha ei fortsatt fin helg!




lørdag 10. mai 2008

Endelig en frilørdag !!!!


ÅHHH!

Så deilig, frilørdag, å det finværet !!!!!



Noen tenker sikker no ; hvorfor i all verden sitter du inne og skriver blogg da ?

Jo, det har seg slik at jeg har vært såpass mye ute i sola i dag , at no kjenner jeg det murrer litt i en begynnende hodepine. Derfor :)

Det jeg egentlig skulle skrive litt om , var hvor hektisk denne uka har vært:

Mandag begynnte bra, kan ikke huske at det var noen avtaler da, etter jobb altså.Men så begynner det:) Rett etter jobb på tirsadg skulle minstejenta på fotballtrening, på råket selvfølgelig, ca et kvarter å kjøre hjemmefra, kl 5. Var hjemme ca kvart over 4, heldigvis har størstejenta laget middag til vi kom hjem.( Marie du e en engel ) Så putte noen jenter i bilen og rase på trening. Ferdig kl. 6, kjøre jentene hjem, så hente noen papirer og på skolen til kl 7 på møte i 17. mai komiteen. - Leder i 17.maikomiteen å æ da vet du !Det møtet var ferdi ca halv ni, så tilbake på råket for å hente Marie, ho va ferdi på trening kl 9.

Herregud tenker sikkert noen, har ikke denne damen en MANNNN!

Joda , æ har det, men så har det sæ slik at akkurat den dagen skulle internett og telefonene våre nekte å virke, og slike ting e ikke æ så go på , nemelig.derfor tok jeg meg av all kjøring.

Onsdag skille jeg bare på jobb et par timer, så skulle jeg hjem å sole meg, var tanken, men tror dere ikke den tykke skodda kom snikende i den tia jeg var ferdi på jobb? JO... typisk. Men da ble jo dagen brukt til noe annet fornuftig da, som å koke kjøttsuppe for exempel :)
Men så var det musikkøving da kl 6 på bakkamyra, å filler`n det var vist et foreldremøte å der ja kl halv 7. Mannen er musikklærer, så han skulle være med på marsjering, det er tross allt 17. mai snart. Så jeg måtte innfinne meg på foreldremøte, men heldigvis på samme sted, og nesten til samme tid. Vi har da bare 1 bil!
Torsdag etter jobb var det ny tur til Råket; størstejenta skulle spille fotballkamp, og jeg var oppsatt som foreldrehjelp på kjøkkenet. Hjem som vanlig klokken kvart over fire, hive i seg litt mat, lage 2 liter vaffelrøre, og så kjøre til råket. Smøla il har nemelig nystekte vaffler på alle sine hjemmekamper, og de lager seg ikke selv, men det er nå koselig å da, sosialt også.
Fredag etter jobb, tro det eller ei, ny tur til .....Ja du gjettet nok riktig : RÅKET.
A-laget har hjemmekamp,og Smøla musikkorps sin drilltropp skulle ha oppvisning i pausen. Kampen skulle egentlig begynne kl. 19.00, men laget fra Elnesvågen visste sikkert ikke at Smøla er ei ettertraktet øy i helgene, og spesiellt når det er langhelg, så de kom ikke med ferga. Selvfølgelig, kampen ble utsatt til 19.45, med pause da kl halv 9..... Ja, ja,ble litt sent for jentene da ,men de hadde det så kjekt. Latterkrampen tok dem nesten på tur hjem, men det var bedre det enn at gråten tok dem:) Trøtte barn, og slitne foreldre... men vi har rukket mye denne uka gitt :)
Og ennå er det to fridager før det er arbeidsuke igjen.
Kjenner at hodepinen slipper taket, så no må æ ut å plante noen blomster... i sola... heldigvis !
God pinsehelg alle sammen.

onsdag 7. mai 2008


Anne Kathrine og Magnhild er hjertevenner
BÆSTEVÆNNA
Æ e veldig heldig for æ har en bæstevænn!
Ho stille opp bestandig, å ho e aldri slem.
Vi har det aldri kjedelig, vi finn på mykjy rart.
Å om vi har det kjedelig, så finn vi på nå snart!!
For du e verdens beste, ja det e itj nå tvil
Å når æ tænke på dæ, så kjem det fort et smil!
For når vi e sammen , ja da har vi det bra!
For vi e verdens bæste, bæste bæstevænna

torsdag 1. mai 2008

Arbeidernes dag !


AHHHHH!

Endelig en fridag ! Deilig,

sove lenge?? Nei

Våkner av at veslejenta rusker i meg, Mamma? Ska vi opp snart? Myser bort på klokka : OK, nesten halv ni. Er egentlig jææææ..... veldig trøtt. Løfter litt på dyna og ber henne komme under litt, kose oss litt før vi står opp. Dere vet hva jeg mener?... Lurer dem til å ligge bare litt til?....Mens du selv strever med å komme til bevisthet såpas at du kan sette føttene på gulvet.:)

Det gikk denne gangen å :) Fikk dubbe bare litt... akkurat lenge nok til at det faktisk et kvarter senere gikk ant å åpne øynene.

Ja, ja, opp kom vi, dekke frokostbord, mange som ska ha maaatttt? Hmm. 4 ser det ut til. Kok egg, roper gubben, ok. Så ble det morgen i dag å, om enn litt tidligere enn jeg tenkte.


1.Mai ja, fillern, flaggdag å ja ! Ut å henge opp, ikke bare hos oss, men jeg er i den helgige stilling at jeg må henge flagg i eldreboligene rett over veien også. Gikk greit i dag da... ikke alle morgenene like bra, så som 1. nyttårsdag og sånn, da er det ikke alltid at flagget kommer opp til rett tid nei.


Så var det bare resten av dagen igjen da.

FRI. Eller, søren å, jeg satt å skrøyt til Kari i går på verandaen, over en kopp kaffe , at i dag ble det vaskedag.... Huff, må vel bare hive meg runt å få ut mattene da... ho tok jo vaskinga i går, og har virkelig fri i dag.

Ja, ja, middag hos sviger i dag , så da får æ vel bare begynne da... eller kan jeg komme på noe mer å skrive om....??? bare for å utsette vasken litt til??...Hmmmmm , kommer ikke på mere, må vel bare sette i gang, men jøss så deolig det blir etterpå, når æ e ferdi !!!

Ha en fin 1. Mai.